Bose-QuietComfort-45-Koptelefoon-review

Bose QuietComfort 45 | Review en eerlijk getest

Een koptelefoon, wie heeft er tegenwoordig nou geen een? De meeste mensen zie je tegenwoordig met een koptelefoon of oordopjes in over straat lopen. Of je ziet ze er mee in de tuin ziet zitten, in de sportschool of op het werk. Echt overal zie je de headphones voorbij komen en het is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Maar als je op zoek bent naar de beste koptelefoon van 2024, welke moet je dan kiezen? In deze eerlijke review van de Bose QuietComfort 45 wil ik je helpen om een keuze te maken door mijn eigen ervaring met je te delen. 

Bose-QuietComfort-Koptelefoon-test

Review Bose QuietComfort 45 koptelefoon

Vroeger liep je nog met oordopjes met draadjes over straat. Als enorme muziekliefhebber zat ik zelf als twaalfjarige al eens in de auto met een MP3-speler en oordopjes in. Wat genoot ik toen van het luisteren naar muziek, hoewel mijn ouders daar destijds vaak anders over dachten, omdat je de muziek er vaak nog doorheen hoorde.

Toen de Apple AirPods 2 uitkwamen, was ik meteen verkocht. Voor het eerst ervaarde ik hoe draadloze noice cancelling (geluidsonderdrukkende) oordopjes werken. Dit was fantastisch, want zo had ik geen last meer van de harde muziek in de sportschool en kon ik naar mijn eigen muziek luisteren. Dit was mijn eerste kennismaking met noise cancelling. Maar goed, we zijn hier niet om over AirPods te praten, maar schrijven een review over de Bose QuietComfort 45 koptelefoon.

Mijn eerlijke mening over de Bose QuietComfort 45 koptelefoon

Prikkels van buitenaf, harde sirenes of lawaai van de buren; ik vind dat eerlijk gezegd behoorlijk vervelend. Al die geluiden komen bij mij net wat harder binnen dan bij anderen. De ene persoon is bijvoorbeeld gevoelig voor fel licht, maar voor mij geldt dat voor geluiden. Dit maakt mij dan ook een goede kandidaat om de Bose QuietComfort 45 koptelefoon te testen. Want als ik geen andere geluiden hoor, of juist wel, zegt dat wat mij betreft veel over de kwaliteit van de koptelefoon.

Bose QuietComfort 45 headphone kopen? Dit krijg je er bij!

De Bose QuietComfort 45 koptelefoon komt in een zwart doosje met een gebruikshandleiding. Uiteraard de koptelefoon zelf en een kabel om de koptelefoon aan bijvoorbeeld je laptop te verbinden. Dit is echter niet nodig, want de koptelefoon is draadloos en oplaadbaar. De koptelefoon wordt opgeladen met de meegeleverde usb-c-kabel.

De koptelefoon heeft twee functies: ‘Quiet’ en ‘Aware’. ‘Quiet’ staat voor noise cancelling (geluidsonderdrukking) en ‘Aware’ voor geluid zonder onderdrukking. Je kunt dus zelf kiezen wat je fijn vindt. Daarnaast geeft de koptelefoon aan hoe ver hij is opgeladen en met welk apparaat hij is verbonden wanneer je hem aanzet.

Getest: Bose QuietComfort 45 noise cancelling headphone

Om de Bose QuietComfort 45 noise cancelling headphone goed te testen, probeerde ik hem op verschillende plekken uit. Deze zomer bood een goed moment, omdat mijn balkon grenst aan een drukke weg. Na een lange werkdag is het heerlijk om in stilte tot rust te komen, maar dat is lastig met het drukke verkeer voor de deur. Toen ik buiten op het balkon zat met de koptelefoon, zette ik hem eerst zonder geluidsonderdrukking op.

Wat mij meteen opviel, was dat het geluid erg goed was. Het kwaliteitsverschil tussen de Apple AirPods en deze koptelefoon was duidelijk merkbaar. Ik hoorde echter nog wat verkeer. Daarom besloot ik de noise cancelling in te schakelen. Een goede test was toen mijn huisgenoot tegen me ging praten terwijl ik muziek luisterde met geluidsonderdrukking.

Ik wisselde een paar keer van nummers en paste het volume aan. Als ik het geluid op normaal of hard volume had staan, hoorde ik niets meer, zelfs geen sirenes of mijn huisgenoot. Dit opende voor mij nieuwe mogelijkheden, vooral om in een drukke kantoortuin te werken zonder afgeleid te worden. De volgende ideale test dus.

Bose QuietComfort 45 koptelefoon getest in kantoortuin en sportschool

Toen het op mijn werk drukker werd met collega’s die aan het kletsen of bellen waren, was dit het perfecte moment om de Bose QuietComfort 45 koptelefoon te testen. Hier was wel ruisonderdrukking voor nodig, want anders hoorde ik mijn collega’s er nog doorheen praten. Als je dit niet erg vind, kun je natuurlijk zelf kiezen welke modus je inschakelt. Met de ruisonderdrukking hoorde ik vrijwel niets meer. Alleen moet je dan het geluid niet te zacht hebben staan. Dit zorgde ervoor dat ik mijn werk sneller af kreeg en minder overprikkeld naar huis ging.

In de sportschool staat de muziek vaak luid, en soms is het fijn om gewoon je eigen muziek of podcast te kunnen luisteren. Het voelde alsof ik in mijn eigen wereld zat terwijl ik harde muziek op had staan. Vooral tijdens zware oefeningen hielp een opzwepend nummer me door te zetten. Hoewel ik dit ook met AirPods kon, is het effect van een koptelefoon toch anders. Dit komt vooral omdat je je oren helemaal kan afsluiten en het beter geluid levert.

Voordelen Bose QuietComfort 45 koptelefoon

Zoals je kunt lezen, ben ik erg positief over deze koptelefoon, maar dat kan ook komen doordat ik gevoeliger ben voor geluid en de noise cancelling hierdoor zeer waardeer. De mogelijkheid om te schakelen tussen gewoon geluid en geluidsonderdrukking maakt het flexibel in gebruik. Ook gaat de batterij lang mee, wel 24 uur, wat handig is voor lange reizen. Daarnaast staat Bose natuurlijk bekend om zijn goede geluidskwaliteit, en ik gebruik intussen al meer dan een jaar deze koptelefoon zonder gebruiksproblemen of gebreken.

Nadelen Bose QuietComfort 45 koptelefoon

Hoewel ik graag een volledig objectieve review schrijf over de Bose QuietComfort 45 koptelefoon. Is het lastig om echte nadelen te vinden. Voor mij is de Bose QuietComfort 45 koptelefoon onmisbaar, maar dat wil niet zeggen dat een ander merk niet hetzelfde kan bieden.

Eén nadeel is dat je bij intensief sporten de koptelefoon kunt bezweeten. Toch blijft hij goed zitten, kun je de koptelefoon aanpassen aan je hoofd en heeft het zweet geen effect op het sporten of blijven zitten van de koptelefoon.

Bose-QuietComfort-45-Koptelefoon-test

Bose QuietComfort 45 | Getest Noise cancelling headphone

Al met al zou ik deze Bose QuietComfort 45 noise cancelling headphone zeker aanraden. De kwaliteit is enorm goed, de batterij gaat lang mee en je kunt de koptelefoon naar wens verstellen. Het is even wennen als je gewend bent aan draadloze oordopjes, maar als je het eenmaal hebt geprobeerd, wil je niet anders meer (ik in ieder geval niet). Vooral als je gevoelig bent voor geluiden, is de noise cancelling een uitkomst.